Scheiden

Waar krijgt u mee te maken als u gaat scheiden? Wij staan u graag bij met een deskundig advies.

Neem contact met ons op

Scheiden, wat nu?

Een (echt)scheiding zet je wereld in één keer op zijn kop. De beslissing om uit elkaar te gaan is niet gemakkelijk en bovendien is het een emotionele gebeurtenis. Meteen daarna komt er veel op jullie af. Er moeten veel beslissingen genomen worden en praktische zaken geregeld.

Afspraken over de zorg voor de kinderen, het inkomen en vermogen, het pensioen en natuurlijk over wonen. Blijft één van jullie in het huis wonen en is dat dan te betalen? Waar gaat de ander wonen? Of willen jullie de woning verkopen? Bovendien wil je zo snel als mogelijk beiden weten waar jullie aan toe zijn en waar je na de scheiding beiden van moet leven.  Ook in deze moeilijke periode in jullie leven staat Winter Financiële Diensten voor je klaar!

Hiervoor werken wij samen met Scheidingsexpert Nederland. Alle aangesloten scheidingsexperts zijn RFEA (register financieel echtscheidingsadviseur), MfN familiemediator en werken onder toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand).

U gaat scheiden en wat nu? Wij helpen u professioneel met uw scheiding.
Zowel financieel, juridische als emotioneel.

Neem direct contact met ons op

Marianne van Kooten is de scheidingsexpert in onze regio.

“Ik werk al ruim 10 jaar samen met Winter Financiële Diensten. Meestal geven klanten ons een machtiging zodat we nauw met elkaar kunnen samenwerken en het scheidingsadvies en het financieel advies op elkaar kunnen afstemmen. Dit is natuurlijk niet verplicht maar op deze wijze hebben zij snel zekerheid of de gewenste afspraken over bijvoorbeeld de woning ook werkelijk realiseerbaar zijn. Na de scheiding kunnen hierdoor de gemaakte afspraken snel en efficiënt worden uitgevoerd. Doordat ik samen werk met onze juristen en fiscalisten op het hoofdkantoor van Scheidingsexpert Nederland ben ik ook gespecialiseerd in complexe fiscale en juridische vraagstukken van ondernemers”.

Scheiden op maat
 

Een scheidingsexpert regelt uw complete scheiding toegespitst op uw specifieke situatie. Hierbij heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor extra service en nazorg.

Lees meer op de site van Scheidingsexpert

Scheiden en nu?
 

Scheidingsexpert heeft inmiddels 20 jaar ervaring met mediation bij echtscheiding. Het concept van Scheidingsexpert is gebaseerd op het 'in goed overleg' uit elkaar gaan en het bieden van een totaaloplossing voor het afhandelen van een scheiding (financieel, fiscaal, juridisch en emotionele aspecten). Zij bieden deze totaaloplossing voor u als samenwoners, geregistreerd partners en gehuwden.

Lees meer op de site van Scheidingsexpert

Scheiden en wonen
 

Als u een andere woning zoekt vanwege een scheiding, dan zal de huidige woningmarkt een bron van onrust voor u zijn. Is het wel mogelijk om een betaalbare woning te vinden? Of is er de wens om in het huis te blijven wonen? En is dat dan mogelijk? De scheidingsexperts kunnen onder meer deze vragen voor u beantwoorden.

Lees meer op de site van Scheidingsexpert

Berekenen kinderalimentatie
 

Met de rekenmethode KART PRO, berekenen de Scheidingsexperts voor u de kinderalimentatie nu al volgens het wetsvoorstel van de PvdA en VVD voor een nieuwe rekenmethode kinderalimentatie. Alimentatie sluit op deze manier volledig aan bij de manier waarop ouders de zorg voor de kinderen verdelen.

Lees meer op de site van Scheidingsexpert

Deeladvisering
 

U kunt bij Scheidingsexpert ook terecht voor een deel van het scheidingstraject, bijvoorbeeld het berekenen van kinderalimentatie of het ouderschapsplan. Ook kunt u terecht voor het inzichtelijk maken van wat de door u gewenste afspraken na scheiding uiteindelijk voor u beiden betekent in uw portemonnee. Indien gewenst werken zij voor u alleen.

Lees meer op de site van Scheidingsexpert

U gaat scheiden en wat nu? Wij helpen u professioneel met uw scheiding.
Zowel financieel, juridische als emotioneel.

Neem direct contact met ons op

Scheiden en de onderneming
 

Scheiden als ondernemer is complex. De afspraken in de scheiding zijn namelijk van grote invloed op continuïteit van de onderneming en daarmee op de toekomst van beiden.

Lees meer op de site van Scheidingsexpert

Convenant of alimentatieberekening checken
 

Bent u niet zeker over uw opgestelde convenant? Of heeft u vragen over een al gemaakte alimentatieberekening of een ouderschapsplan. Of wilt u zien wat u maandelijks over houdt om van te leven.

Lees meer op de site van Scheidingsexpert

Scheiden en subsidie

Als u een inkomen heeft onder een bepaalde grens, kunt u in aanmerking komen voor een toevoeging. Er is voor u dan de mogelijkheid om rechtsbijstand te krijgen met subsidie van de overheid. De scheidingsexperts voldoen aan alle vereisten die de overheid aan mediators stelt. De scheidingsexpert begeleidt u dan bij uw scheiding 'onder toevoeging'.

Lees meer op de site van Scheidingsexpert

Scheiden en internationale aspecten
 

Bent u in het buitenland getrouwd? Heeft u of uw partner een andere nationaliteit of woont u of uw partner in het buitenland? Dan krijgt u bij een scheiding te maken met internationale aspecten. Dat maakt een echtscheiding nog ingewikkelder dan het al is.

Lees meer op de site van Scheidingsexpert

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.