Hypotheek Nu en Straks

Aan het einde van de looptijd van een hypotheek moet u de hypotheek aflossen. Dat geldt ook voor een eventueel aflossingsvrij leningdeel. De bank kan toestaan dat u de hypotheeklening aan het einde van de looptijd voortzet. Dit is een gunst en geen recht. Of u de hypotheeklening voort kunt zetten hangt van meerdere dingen af. Uw (pensioen)inkomen moet voldoende zijn én de waarde van uw woning moet op de einddatum van de hypotheek hoog genoeg zijn ten opzichte van de hypotheeklening op dat moment. De bank zal bij een eventuele verlenging de acceptatieregels aanhouden zoals die op dat moment gelden voor het verstrekken van hypothecaire geldleningen. 

Verduurzaming via hypotheek populair vanwege hoge energieprijzen

09-05-2022

Huiseigenaren met een NHG-hypotheek maken steeds vaker gebruik van de mogelijkheid om via hun hypotheek ook geld te lenen voor het verduurzamen van hun huis. In het eerste kwartaal van 2022 financierde bijna 30% van hen verduurzaming mee in de hypotheek.

Huizenprijs voor het eerst iets omlaag, meer huizen in de verkoop

04-05-2022

Voor het eerst in jaren lijkt de woningmarkt iets af te koelen. In het eerste kwartaal van 2022 is de gemiddelde prijs van een koophuis iets gedaald. Ook stonden er meer huizen te koop en zijn er juist minder verkocht.

Open Huizen Dag gemist? Wij helpen u ook op andere dagen!

06-04-2022

Voor het eerst in jaren heeft makelaarsvereniging NVM weer een Open Huizen Dag georganiseerd. De opzet was anders dan anders: de makelaar kwam dit jaar bij u thuis. Heeft u het gemist? Geen punt, wij staan elke dag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te adviseren!

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.